Як будні шкільні зробити яскравими?


Комусь може здатися, що неможливо вносити великі зміни в життя звичайної школи, але такі приклади шснують. Історія, яка доводить це, почалася пару років назад, коли Єгор, учень школи №9 з Краматорська, Донецької обл. поїхав в Іспаніюза програмою Erasmus 

Після того, як він повернувся додому, кілька тижнів його батьки тільки і слухали, як здорово живуть там школярі, і скільки цікавих проектів вони роблять на базі своєї школи.

Не витримавши такого настрою сина, мама Єгора запитала, що заважає йому поділитися своїм досвідом з однокласниками, і разом зробити те, чого йому так не вистачає в школі зараз. 

Напевно, у більшості старшокласників, та й у дорослих людей відразу знайшлося б безліч причин, чому це зробити не можна. Але в цій сім'ї такі розмови не прийняті. І Єгор почав шукати можливості.

А через кілька місяців в школі, де він навчається, завдяки спілой роботі школярів та адміністраціі,, з'явився креативний простір «Бірберлога», де будь-який учень може почитати книгу, проявити свій творчий потенціал, пограти в інтелектуальну гру або просто поспілкуватися з друзями в затишній обстановці. Подивіться коротке інтерв'ю з Єгором і його друзями, в якому вони розповідають про свою «Бірберлога» і показують її

.

Все в цьому приміщенні хлопці робили самі. Звичайно ж, дорослі допомагали їм, але генерували ідеї по створенню цього простору і втілювали їх - самі школярі.  Підтримувати ідеї і розвивати їх, допомагає школярам Олена Кучерук, мама Єгора.

Якби ця ініціатива знайшла відгук у ліцеїстів, школярів та взрозрослих жовтоводців, то наші діти від цього тільки б виграли. Жителі нашого міста мають великий потенціал, за допомогою якого можна реалізувати ще й не такі проекти.

Коментарі

Поширити для друзів

Популярні публікації

Перейти до сторінок:

Новини Фонду