Перші кроки в кар’єрі. Як скласти резюме?

Поки абітурієнти хвилювались, стануть вони студентами ВНЗ в цьому році чи ні, ті випускники, що отримали дипломи бакалаврів, спеціалістів та магістрів замислювались про кар’єру. А написати резюме таким, щоб воно спрацювало, допоможуть поради ейчара. 
«Складаючи резюме, думай про свою аудиторію», - говорить HR-спеціаліст Посольства США в Україні Ірина Сухоребра. У своїй лекції, що проходила в рамках проекту Career Night від ICU-Kyiv від Центру сприяння кар'єрі ICU-Київ вона поділилася великим числом порад, як зробити так, щоб ваше резюме було ефективним і допомогло вам знайти роботу. Ось деякі з них.

1. Резюме має бути читабельним.
Під читабельним слід розуміти шрифт, структуру резюме, радить експерт. «Не треба робити чогось надзвичайного. По-справжньому простий і стандартний варіант працює, якщо тільки ви не подаєтесь на роботу з дизайнерським компонентом і хочете показати, що ви можете грати з різноманітними стилями», - говорить Ірина Сухоребра. Експерт порадила вибрати один шрифт і використовувати його по всьому тексту.

2. Резюме повинно мати професійний вид.
«Професіональний вид означає, що потрібна правильна граматика, однакові часи, грамотна орфографія, однакове форматування», - відзначає спеціаліст.

3. Резюме має бути точним.
Експерт закликає перевірити резюме на різноманітні фактологічні помилки, наприклад, дати та ін. «Інколи зустрічаються з такими дивними справами, коли рік початку роботи позначений як 2020. Помилки трапляються, але потрібно зробити все, щоб уникнути їх», - говорить спеціаліст.

4. Резюме має бути структурованим.
По словам експерта, резюме має бути структуровано таким чином, щоб роботодавець відразу міг бачити інформацію про досвід, освіту, навички, контактні дані. «Щоб роботодавцю не потрібно було вчитуватися в нього, прочитувати кожну строчку. З мого досвіду, резюме рідко читають від «а» до «я». Зазвичай це скринінг і читання по діагоналі, після чого воно відправляється в папку», - відзначає спеціаліст.

Пропонуємо вам подивитися лекцію про те, яку структуру резюме вибрати і як найкраще розповісти про свій досвід і навички роботодавцю (лекція проходила англійською мовою).
Оригінал статті https://blog.rabota.ua/kakym-dolzhno-byt-rezyume-chtoby-ono-srabotalo-sovety-eychara/

Клуб професіоналів

Коментарі

Поширити для друзів

Популярні публікації

Перейти до сторінок:

Новини Фонду