Щоб не вгасало світло знань…

У 2017 році студенти та випускники середніх навчальних закладів гостріше, ніж раніше відчули дію реформи освіти в Україні. Через нововведення отримувати стипендію тепер можуть далеко не всі, хто добре навчається, а підсумки вступної компанії цього року стали дуже сумними для багатьох з тих, хто роками вчився на «добре» і «відмінно».

Так само, як сумним став сьогодні День Знань для студентів Інституту Підприємництва «Стратегія», який давав можливість багатьом жовтоводцям здобувати вищу освіту в рідному місті. 1 вересня, на своє 25-річчя, цей навчальний заклад не зміг відкрити двері студентам, оскільки влітку 2017 на обласному рівні було прийнято рішення про його ліквідацію...

Між тим, практично з усіх предметів відсоток учнів, які показали достатній та високий рівень навчальних досягнень, у Жовтих Водах вище ніж середньообласний та середньоукраїнський.
Джерело: https://www.mnenie.dp.ua/2017/08/23/zhovtovodski-vipuskniki-u-liderax-za-skladannyam-zno/   

Про ці реформи з болем в душі говорять батьки, студенти та преса, але гарантій того, що ситуація швидко зміниться на краще поки немає. У той час, країни, де проблеми з освітою набагато гірші, вводять інновації, що відкривають людям зручний шлях до знань. 

Наприклад, у 2009 році Катарський Фонд під керівництвом його Голови Шейха Моза бінт Насер заснував Всесвітній семінар з інновацій в галузі освіти (WISE - World Innovation Summit for Education). WISE є міжнародною, міжгалузевою платформою для творчого мислення, обговорення та цілеспрямованої діяльності. WISE зарекомендував себе як глобальне посилання на нові підходи до освіти. Завдяки щорічному саміту та низці поточних програм WISE надає сприяння інноваціям та просуває майбутнє освіти шляхом співпраці.

Потенціал для постійних інновацій тривалий час панував у секторах, таких як технології та охорона здоров'я, але освіта, як правило, не мала такого підходу як у процесі розробці політики, так і в класі. Крім того, освіта є ключом для вирішення найжорсткіших проблем, з якими стикаються сьогоднішні громади в усьому світі - бідність, конфлікти, нерівність, безробіття, екологічна стабільність та майбутні виклики. До того ж існує розрив між існуючими системами освіти та потребами майбутніх поколінь.

WISE є відповіддю на необхідність відродження освіти та надання глобальної платформи для розробки нових ідей та рішень. З 2009 року WISE перетворилася в процвітаючу глобальну, багатогалузеву спільноту, яка продовжує генерувати плідний діалог та продуктивне партнерство. Спільнота WISE - це мережа зацікавлених сторін у галузі освіти - від студентів до керівників приблизно з 200 країн, які поділяють ідеї та співпрацюють, шукаючи творчі рішення для усунення проблем, що стоять перед освітою.

Премія WISE Prize - визнання видатного внеску в освіту окремої особи або групи людей. Премія присуджується за надихаючі і далекоглядні підходи, а також видатні результати в державному, приватному і некомерційному секторах освіти. Швидше б побачити сприятливі зміни в освіті і в Україні.  

Коментарі

Поширити для друзів

Популярні публікації

Перейти до сторінок:

Новини Фонду